Nasi wolontariusze
    Świetlica Santiago
    Zajęcia świetlicowe
    Nasza Rodzina Kolpinga
    Nasi członkowie na II Zjeździe Dzieła Kolpinga Diecezji Pelplińskiej w Łebie 2016
    Rozbudowa budynku świetlicy
    Walne zebranie 2014
    Zebranie walne 2014
    Spotkanie Rodziny Kolpinga z doradcą projektowym
    Spotkanie Rodziny Kolpinga z doradcą projektowym
    Coś dla siebie, coś dla innych-wolontariuszem ty i ja
    Akcja -jeden świat
    Chór dziecięcy "Biedronki"
    Żłóbek w 2014 roku w kościele w Niewieścinie przygotowany przez Rodzinę Kolpinga
    Prezes ks. Andrzej Danielski
    Kościół w Niewieścinie
    Nasza tablica na świetlicy Santiago
    Nasz nowy prezes

Chór Biedronki

Wizytówką stowarzyszenia jest dwudziestopięcioosobowy chór dziecięcy Biedronki, zrzeszony
w ogólnopolskim chórze dziecięcym o tej samej nazwie, założonym w Tczewie w 1991 roku, który tworzy około 200 dzieci z Polski północnej, w różnych miejscowościach, m.in. w Tczewie, Osieku, Niewieścinie, Gorczenicy, Łebie, Wicku, Starogardzie Gdańskim, Franciszkowie, Trąbinie. Poszczególne grupy funkcjonują niezależnie od siebie,ale w każdej chwili gotowe są do wspólnych występów. „Biedronki” działają w miastach i na wsiach, przy parafiach, stowarzyszeniach, w szkołach. Wspólnie spędzają wakacje i ferie zimowe. Mają taki sam program działania, podobne cele, jednakowy repertuar, jednego wspólnego koordynatora, a w każdych oddziałach własnego opiekuna-dyrygenta chóru, którzy pracują na zasadzie wolontariatu. Oprócz programu edukacyjno-kulturalnego podopieczni objęci są dożywianiem, na święta otrzymują paczki. Repertuar Biedronek to piosenki młodzieżowe, klasyczne, religijne, gospel, ludowe, biesiadne. Niektóre piosenki chór wykonuje w kilku językach. W Niewieścinie, od wielu lat, w każdą sobotę,  przez 2-3 godziny prowadzone są zajęcia wokalno-muzyczne dla jego uczestników. Odbywają się liczne koncerty, wyjazdy warsztatowe, turystyczno-koncertowe, wyjazdy do opery, kina, teatru, filharmonii, wspólne kolonie i ferie, coroczne imprezy urodzinowe chóru w każdym z oddziałów, zabawy, dyskoteki. Na występy chóru przychodzą całe rodziny, sąsiedzi i znajomi. Przy okazji koncertów zamiejscowych organizowane są wycieczki, na które wyjeżdżają, oprócz „Biedronek”, ich rodzice, rodzeństwo
i znajomi. W ten sposób mieszkańcy zwiedzają zakątki Polski i Europy. Chór ma swoją stronę internetową (http://www.biedronki.info.pl/), Facebooka, blogi, na których członkowie się kontaktują i nawiązują przyjaźnie z chórzystami z innych miejscowości. „Biedronki” dawały koncerty  w różnych miejscowościach w Polsce i Europie, aktywnie koncertują w szkołach, kościołach, domach kultury, w centrach handlowych, na festynach itd. Do tej pory wydały pięć płyt kompaktowych. Najważniejszym wydarzeniem w dotychczasowej historii chóru było spotkanie z Janem Pawłem II podczas Audiencji Generalnej na Placu Świętego Piotra
w Watykanie, 20 czerwca 2001 roku. Podczas audiencji chór dał 45-minutowy koncert, wykonując piosenki w różnych językach. Chórzyści brali udział w kilku programach telewizyjnych oraz w licznych audycjach radiowych. Ponadto zajęli II miejsce w II Ogólnopolskim Ekumenicznym Festiwalu Piosenki KAIROS w Warszawie w 2007 roku. „Biedronki” koncertowały w Norwegii, Niemczech, Litwie, Danii, Wielkiej Brytanii, Holandii.   Pomimo tego, że chóry są niszową, mało popularną formą spędzania wolnego czasu przez dzieci i młodzież, ten chór stale się powiększa i powstają jego nowe oddziały w różnych miejscowościach. „Biedronki” są specyficzną, niespotykaną formą wokalną, ponieważ dzieci podczas występów nie są „usztywnione”, poważne, tylko zawsze uśmiechnięte, poruszają się w rytm muzyki, tańczą i klaszczą. Przypominają bardziej dynamiczny chór gospel, niż ten klasyczny, bardzo statyczny, utrwalony w świadomości społecznej. Uczestnictwo w chórze stanowi dla dzieci i  młodzieży doskonały sposób na spędzanie wolnego czasu, rozwijanie pasji i zainteresowań, poznawanie kraju i świata, praktyczną naukę języków obcych w warunkach wiejskich, gdzie dostęp do kultury i pozalekcyjnych zajęć jest ograniczony i utrudniony.